Praktiky podvodnych pracovných agentúr

V krátkosti sa vám pokúsime zhrnúť podvodné taktiky, ktoré slúžia na vylákanie peňazí.

1. Platba vopred za ubytovanie

Toto je jeden z najrozšírenejších spôsobov vylákania peňazí. Po vycestovaní do zahraničia sa záujemca o prácu stretne s pracovníkom agentúry. Ten si od neho vyžiada peniaze za ubytovanie na mesiac dopredu. Namiesto zaplatenia na jeden mesiac však zaplatí ubytovanie iba na jeden deň a viac už o ňom nie je počuť. Zaújemca o prácu sa už k svojej práci nedostane a po jednej noci strávenej v ubytovni sa musí vysťahovať.

2. Registračný poplatok

Ďaľším jednoduchým spôsobom ako získať peniaze od uchádzača o zamestnanie je registračný poplatok. Podľa zákona sa dá registračný poplatok vyberať legálne a vyberá ho veľa pracovných agentúr. Niektoré však fungujú len na princípe vyberania registračných poplatkov. Po zaplatení vám od týchto podvodných agentúr nebude sprostredkovaná žiadna práca v zahraničí a k svojim peniazom sa už nikdy nedostanete.

Toto sú dve základné praktiky podvodných agentúr resp. jednotlivcov. Preto sa vždy odporúča dôkladné preverenie spoločnosti, od ktorej žiadate sprostredkovanie zamestnania v zahraničí.

Zverejnené : 2016-08-11

Článok je možné šíriť ďalej. V závere článku je však potrebné uviesť odkaz na originálny pôvod článku.